ЗОМОГ "Наше щасливе життя"

життя – то неймовірна річ, як не крути )

Звіт за буремний 2022й рік

Мабуть, наш 2022й, як і в більшості мешканців України, розділилося на “до 04:30 24.02.2022” та “після”… обстріли, перестрілки, пожежі та дим, цифри втрат і маленьких перемог, ріки сліз та кілометри вимушених переселенців і біженців…

Та завдяки допомозі Звище та підтримці волонтерів, партнерів і донорів, ми змогли надати в 2022му гуманітарну, про- та до- медичну, юридчну та правову, продуктову та побутово-гігієнічну, евакуаційну та психологічну, освітню та реабілітаційну допомоги понад 10.000 постраждалим і потребуючим з різних населених пунктів України.

  1. березень-червень — 100 родин зі Степногірської, Маріупольської, Комишувахської, Біленьківської, Гуляйпільської і Нікопольської тергромад отримали продуктові та побутово-хімічні набори; 50 ОСББ Запоріжжя отримали комплексні “аптечки”; створено й оприлюднено десяток освітньо-практичних відео-роликів з паралельним сурдоперекладом, індивідуальні та колективні психологічні консультації; – проект “Ведення та супровід в надзвичайній ситуації” завдяки грантової підтримки в рамках проєкту “Термінова підтримка ЄС для громадського суспільства”, що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу ?️
  2. за підтримки БФ “Самаряни” в квітні, додатково, надано 20 продуктових наборів самотнім і маломобільним “бабулькам” прифронтового району Запоріжжя ☀️
  3. в команді БФ “Посмішка ЮА” й з міською Службою у справах дітей, зустрічали евакуаційні колони з Волновахи та Маріуполя з подальшим супроводом, психологічною та продуктовою допомогою ?
  4. в червні-грудні за підтримки ГО “Українське Жіноцтво”, ГПО “Егіда-Запоріжжя” та “Християнської Медичної Асоціації України” було надано рідкісні та дорожезні препарати як постраждалим особам в прифронтових н.п., так і до польових шпиталів ?
  5. в квітні-червні завдяки БФ “СпільноДія” було передано ще 200 продуктових наборів постраждалим від війни родинам, а також дитяче харчування та засоби гігієни ?
  6. ще 100 родин отримали продуктові набори, побутову хімію, наліжники та ліхтарі в межах ініціативи “Shelter Ukraine”, що впроваджується організаціями SILab Ukraine , БО Тепле Місто / Teple Misto (Тепле Місто / Teple Misto) та БО “Вплив” (VPLYV) , Valores Foundation у співпраці з Razom for Ukraine ?
  7. юні переселенці та 35 постраждалих від ракетного обстрілу запорізьких родин отримали в червні від нашої команди набори канцтоварів, і від освітньо-просвітницького проекту “Різдвяна Дитина” (Сумка Самарянина ПРД), круті “самарянські” набори ⭐
  8. в липні за підтримки БФ ЕОЦ “Мазаль Тов” та волонтерського руху “Твори Добро, Україно”, надали допомогу в форматі продуктових наборів 24м родинам зі складними життєвими обставинами, які виникли через війну, які мешкають в Комунарському районі Запоріжжя ?
  9. спільно з Управлінням Патрульної Поліції в Запорізькій області провели ряд освітньо-практичних заходів для дітей і підлітків у різних районах Запоріжжя ?
  10. завдяки ІСАР “Єднання” закупили та передали Степногірській тергромаді 3и потужні генератори, 1000- і 60- літрові баки для води, ліхтарі на сонячній батареї та теплі ковдри для облаштування тамтешніх укриттів і бомбосховища ?
  11. наприкінці вересня завдяки Polska Akcja Humanitarna (PAH) вручили 1920 продуктових наборів родинам внутрішньо переміщених і постраждалих від збройного конфлікту дорослим й юним особам в Степногірській селищній (9 населених пунктів) Запорізької області та Миколаївській міській (Корабельний район) територіальних громадах, в т.ч. і в районах, де наразі відсутні комунікації ?
  12. на початку вересня завдяки підтримці Ukrainian Education Platform та ГО “Небайдужі люди”, 30 місцевих родин одного з ОСББ Комунарського району Запоріжжя, які опинилися через війну в складних життєвих обставинах, отримали великі продуктові набори ?
  13. власними силами відновлювали дитячі та спортивні майданчики ⚽
  14. з вересня по кінець жовтня наша Команда за допомоги Банку Підтримки Молоді – ініціативи, що реалізується Фонд Народонаселення ООН в Україні (UNFPA Ukraine) в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу пройшла ряд тренінгів на розвиток внутрішнього та командного потенціалу ?
  15. надавали технічну та продуктову допомогу бригадам і командам пожежних і поліцейських, які перебувають безпосередньо на “лінії розмежування” ?
  16. разом із БФ “Карітас-Запоріжжя” та Комунарським центром пробації допомагали в частковому ремонті постраждалого через ворожі обстріли будинку в Запоріжжі ?
  17. за підтримки БО “Мережа 100 відсотків життя. Запоріжжя” вручили 22го вересня 300 родинам малозабезпечених і потерпілих від війни з числа мешканців прифронтових районів Запоріжжя великі продуктові набори від World Food Programme ?
  18. 30го вересня за підтримки Центру розвитку “Жіночий світ” та за сприяння “Української освітньої платформи” вручили ще 50ти родинам потребуючих великі продуктові гуманітарні набори в одному з районів Запоріжжя ?
  19. з кінця вересня по листопад в рамках “Європейського тижня кодування” (Ініціатива Meet and Code) , який реалізовується організаціями SAP, Haus des Stiftens, TechSoup Europe спільно з мережевим партнером в Україні – ГО “Ресурсний центр “ГУРТ”, провели наші 3и щорічні ІТ-фестивалі для дітей і підлітків ?️
  20. наприкінці листопада та на початку грудня передали пацикам туди, де нема ані магазинів, ані аптек, “сезонні” медикаменти та важливі ремонтні інструменти й супутній авто-інвентар ?
  21. на початку зими провели творчі майстер-класи та міні-свята з подарунками для “особливих” дітей ?

Ось таким насиченим і по-доброму корисним виявився 2022й для нашої Команди. Щиро вдячні всім нашим захисникам, рятівникам, донорам, партнерам, волонтер(к)ам – саме завдяки вам і разом з вами ми поступово змінюємо цей світ на краще ?

Й, ось, наводимо нашу річну звітність

Поділитися з друзями