Мы в соцмережах
        

Вибори Президента України 2019 ✓

Головна || Наші проекти


31 березня 2019 - вибори головного керманича нашої країни, - прийди на дільницю та проголосуй

вибори 2019
 
Україна, як цивілізована демократична країна, кожні 5 років обирає свого головного керманича, - саме так вийшло, що 31 березня 2019 як на місцевих, так і закордонних виборчих дільницях відбудеться голосування українців за вподобаних кандидатів на пост Президента України.
 
Одразу ж скажемо, що найпоширеніша "страшилка" що "там вже все вирішено й без нас" - неправильна та негативна річ, так як, реально, переважна кількість повнолітнього населення не вірить у чесність виборів і не ходить на виборчі дільниці, то "їхні" кандидати не отримують достатньої кількості голосів і, відповідно, нікуди не "проходять".
А потім, коли результати підрахунку голосів проголосувавших виборців оприлюднюють, ці самі "вирішалки" кажуть - "я ж казав/казала"...
 
Ще одним з неправильних суджень, яке математично щільно пов'язане з попередньою "страшилкою", є й "мій голос нічого не вартий і нічого не вирішує".
Тут за принципом моря в промовках - 1 крапля води (1 голос) - ніщо, але в поєднанні з іншими краплями (голоси одноумців) - потужна яскрава цифра (море), бо абсолютно все велике, якраз, і збирається з малих деталей.
 
- Незалежно від того, хлопець ти, чи дівчина, 18 тобі років, чи 118, - кожен голос цінний. І саме твій - вирішальний - коментує ситуацію Голова ЗОМОГ - Олександр Кахай. - це я кажу не тільки як свідомий громадянин, але й як голова дільничої виборчої комісії, секретар ДВК та спостерігач на попередніх місцевих і всеукраїнських виборах.
Пии цьому, наша Організація декілька разів проводила відповідні просвітницькі й аналітичні проекти з перевірки прозорості та чесності виборів в Україні й учасники з учасницями цих проектів особисто бачили всю ситуацію на дільницях та виборчих комісіях.
 
Нагадаємо, що з собою на виборчу дільницю необхідно взяти власні паспорт ("книжечку" старого зразку або ID-картку) та довідку про місце основної реєстрації ("прописку"), якщо маєш новий "пластиковий", а не "паперовий" паспорт.
Якщо ти плануєш голосувати не за місцем реєстрації, вказаної в паспорті, й, при цьому, заздалегідь звернувся до виборчої комісії й отримав відповідний "відкріпний талон" для голосування за іншою адресою", то маєш взяти й його з собою на виборчу дільницю.
 
Якщо, наприклад, з якихось причин й обставин вам додому не принесли запрошення на виборчу дільницю й ти не знаєш, відповідно, куди йти голосувати, знайди себе у списках на сайті ДержРеєстру Виборців - www.drv.gov.ua .
Обираємо "Особистий кабінет виборця", заповнюємо всі необхідні данні й отримуємо, в результаті, точну адресу своєї виборчої дільниці.
 
*за офіційними статистичними даними ЦВК України, 31 березня 2019 року майже 36 мільйонів українців в Україні та закордоном обиратимуть свого чи свою Президента.
** загальна кількість виборців-українців на 28 лютого 2019 року - 35.560.427 осіб
 


Інформація - ЗОМОГ

 
Поділитись з друзями

 
Почитати наші новини
To Top