Як зберігати продукти і безпечно харчуватися в умовах тривалих відключень світла
Зробіть необхідний запас питної води та уточніть інформацію про найближчі до вашого будинку водойми. У разі надзвичайної ситуації воду з проточних водойм можна використовувати як технічну воду.
Підготуйте запас харчових продуктів, які не потребують особливих умов зберігання (хліб, печиво, бублики, консерви тощо).
Намагайтесь готувати харчові продукти в невеликій кількості, щоб не зберігати їх тривалий час.
При купівлі харчових продуктів у магазинах надавайте перевагу тим, що найменше втрачають якість без холодильника (молоко тривалого зберігання в тетрапаках, сирокопчені ковбаси тощо).
Придбайте термопакети з холодоелементами, тримайте їх під рукою.
За можливості робіть запас гарячих напоїв у термосах.
При відключенні світла для збереження харчових продуктів у холодильнику намагайтесь рідше його відкривати. Також продукти можна зберігати на балконі. Враховуйте, що швидкопсувна продукція, як привило, зберігається при температурі +4°С.
*поради зі сторінки Київської міської державної адміністрації (КМДА)