Мы в соцмережах
        

У Запоріжжі знову пройшов ІТ-міні-фестиваль "заКОДуй!"

Головна || Наші проекти


Нові практичні знання, віртуальна реальність та сила кодування й програмування

фестиваль закодуй  
Щорічно з 05 по 20 жовтня відбувається Європейський тиждень кодування, в рамках якого на території 26 європейських й азійських країн впроваджується ініціатива "Meet and Code", яка покликана прищепити підліткам і молоді любов до кодування та програмування, а також полегшити технічно-наукове життя макро- та мікро- громад.
В Україні головним координатором проєкту є Ресурсний центр "ГУРТ", за підтримки якого наша Молодіжна організація "Наше щасливе життя" реалізувала вже 2й щорічний ІТ-міні-фестиваль "заКОДуй!" для школярів і молодшого студентства Запоріжжя.
 
В рамках міні-фестивалю майже 2 сотні хлопців і дівчат дізналися про захоплюючі світи програмного, мобільного та веб- кодування й програмування, занурювалися до світу віртуальної реальності, навчилися створювати цікаві речі за допомогою 3D- принтерів і ручок, дізналися про можливості та переваги роботи різноманітних ігрових, web- й smm- студій, вживу поспілкувалися з молодими успішними профільними діячами та діячками.
Окрім того, нові цінні знання з роботи та розмітки сайтів, Вікіпедії та соцмереж багатьом допоможуть досягнути нових особистих успіхів і можливостей. фестиваль закодируй
Навчались, в основному, підлітки й молодь в рамках міні-фестивалю "заКОДуй!" в ігровій та змагальній формі, аби через позитивні емоції та командну роботу краще засвоювались цікаві та корисні дані та модулі.
Відповідно, це були й тематичні онлайн- симулятори й ігри, групові створення авторських робіт в стилі/форматі "стоп-моушн", тематичні виставки та міні-лекції, міні-квести та змагання.
 
— Завдяки підтримці від "Meet and Code" та партнерів, запорізька молодь вкотре змогла вільно доторкнутись до світу прекрасного та корисного, отримати дорогоцінні знання та, в багатьох випадках, навіть зрозуміти, ким хочеться стати й до яких сучасних професій готуватись, — поділився координатор проєкту Олександр Кахай.
 
Ініціатива Meet and Code проводиться за фінансування корпорації SAP, яка надає підтримку та забезпечує ресурсами неприбуткові організації.
В Україні Meet and Code реалізується Ресурсним центром ГУРТ, що є партнером Глобальної мережі TechSoup.
Цьогоріч партнерами міні-фестивалю виступили й ІТ-центр "Polygon", Управління ювенальної превенції ГУНП у Запорізькій області та ряд профльних компаній.
 


Інформація — ЗОМОГ

 
Поділитись з друзями

 
Почитати наші новини
To Top